Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Föreläsningar och specialområden 

Vi håller som bäst på att planera för kommande föreläsningar. Ett bra sätt att få uppdaterad information om aktuella föreläsningar till föräldrar är att prenumera på Förebyggande enhetens nyhetsbrev.

Familjechatten

Du kan även chatta med föräldrarådgivare om sånt som rör dig eller din familj. Även ungdomar är välkomna at höra av sig.

Chatten är öppen

söndag - onsdag kl.18.00-21.00 samt

måndag - fredag kl.10.00-14.00

Du kommer till Familjechatten via fliken "Chatta med oss" här till höger på sidan.

Läs om hur chatten fungerar


Alkohol, narkotika, doping och tobak

Din roll som förälder är jätteviktig, inte minst när det kommer till frågor om olika former av droger, som till exempel - Hur ska jag som förälder ta upp och prata om alkohol och cannabis med min tonåring utan att det blir fel och slutar i gräl och misstänksamhet?

Det finns en broschyr om cannabisPDF som kan vara ett stöd för dig som är tonårsförälder.

I boken Tonårsparlörenlänk till annan webbplats kan du få massor av goda tips och råd om alkohol. Du kan läsa den här eller hämta ett exemplar på Systembolaget.

Vi får också många frågor om hur du som tonårsförälder ska förhålla dig till energidrycker. Tillsammans med en av våra skolläkare har vi tagit fram lite tips till digPDF om ämnet.

På Förebyggande enheten har vi specialkunskap om just dessa frågor. Mejla gärna din fråga till oss forebyggandeenheten@halmstad.se så ringer vi upp dig eller svara dig på mejl. 

Medier och internet

Hur talar man som vuxen om sociala medier med barn och unga? På statens mediaråd kan du få en massa bra tipslänk till annan webbplats. Här hittar du bland annat "Digitala medier på föräldriska".

.

Barn med funktionsnedsättningar

Riksförbundet Attention är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) som ADHD, ADD, Autismspektrumtillstånd, Tourettes syndrom och OCD. I Halmstad finns ett kontor lokalt. Här hittar du vad Attention erbjuder för föreläsningar i vårlänk till annan webbplats

Är du förälder till ett barn med speciella behov? Attention erbjuder också träffar mitt i vardagen - en mötesplats för föräldrar eller andra anhöriga till barn med speciella behov. Samtliga träffar erbjuder en temaföreläsning och möjlighet att dela tankar, idéer och erfarenheter med varandra. Olika aktörer i samhället, som möter barn och unga med speciella behov och deras föräldrar, bjuds in till träffarna.

På träffarna pratar man till exempel om:

  • Hur det är att vara förälder till ett barn med speciella behov
  • Förskola, skola och fritids - vilka rättigheter har mitt barn?
  • Hur mår föräldrarna egentligen och vilket stöd finns det att få som förälder?
  • Att växa upp med speciella behov - möjligheter och begränsningar