Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Förskoleplats

Ansök och säg upp förskoleplats

Barn erbjuds en plats i en förskola i önskat förskoleområde, närliggande område eller i annat område. Om det inte finns plats på förskolorna i ditt önskade område får du erbjudande om plats på en förskola i ett skäligt närliggande område, därefter utanför det närliggande området. 

Det är inte möjligt att få reda på vilken köplats ditt barn har till vald förskola då detta påverkas av många olika faktorer. Det är inte heller möjligt att säga precis hur lång tid det kan ta innan du får önskad plats. Vi kommer dock att erbjuda en plats inom fyra månader oavsett när du ansökt om platsen.

När du får ett erbjudande om plats

Du får ett erbjudande om plats i förskola till den e-postadress som du registrerat när du gjort din ansökan i e-tjänsten.

Om du tackar ja

 • Om du tackar ja till ett erbjudande som är ditt förstahandsval tas ditt barn bort ur kön.
 • Om du tackar ja till ett erbjudande som inte är förstahandsvalet kan ditt barn står kvar i kön till förstahandsvalet med sin ursprungliga köplats. När du sedan blir erbjuden en plats på ditt förstahandsval så flyttas ditt barn dit först i augusti. Samtidigt försvinner också din köplats.

Om du tackar nej

 • Om du tackar du nej till ett erbjudande som inte är förstahandsvalet så stryks det erbjudna alternativet och barnet behåller sin köplats till övriga alternativ, men är inte garanterad att få plats inom fyra månader.
 • Om du tackar nej till erbjudande som är ditt förstahandsval så stryks även de övriga alternativen och ditt barn tas bort ur kön och förlorar köplatsen. För att få plats i kön igen måste du göra en ny ansökan.

Vistelsetid på förskola

Frågor och svar om förskoleplats

 • Vad är inskolning?


  Den första tiden i förskola eller pedagogisk omsorg är en så kallad inskolningsperiod som brukar vara ca två veckor. Du som vårdnadshavare är med på inskolningen. Inskolningen börjar den dagen som du har fått plats. Du betalar avgift under hela inskolningen.
 • Hur ändrar jag mina kontaktuppgifter?


  I e-tjänsten kan du redigera dina kontaktuppgifter och familjeförhållande. Du kan inte ändra din bostadsadress via e-tjänsten, din adress uppdateras automatiskt från Skatteverkets folkbokföring när du gjort en adressändring.
 • Vad gäller om jag vill byta förskola?


  Om du vill byta förskola så gör du en ny ansökan i e-tjänsten.Vårdnadshavare till barn som har en plats inom kommunal eller fristående verksamhet i Halmstads kommun kan ansöka om plats på annan förskola men omfattas då inte av platsgarantin som innebär att barnet erbjuds plats inom fyra månader.
 • Kan jag besöka en förskola som jag är intresserad av?


  Du är alltid välkommen att besöka en förskola som du är intresserad av för ditt barn. Innan ditt besök måste du ta kontakt med förskolan så att de kan avsätta tid för ditt besök.
 • Vilka tider har förskolorna öppet?


  De kommunala förskolornas ordinarie öppettider är klockan 06.30-18.30. Det finns även förskolor med utökade öppettider.
 • Har syskon förtur till förskoleplats på samma förskola?


  Det finns inte någon garanti för att syskon erbjuds plats på samma förskola som ett annat syskon.