Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Mat i förskolor och skolor

Drygt 94 procent av maten är lagad från grunden och runt 35 procent av råvarorna är ekologiska. Vi arbetar med svenska mattraditioner. Här kan du läsa om hur vi arbetar i förskolor. Vi har gjort en broschyrPDF om det också. Här kan du se hur vi ser på frukost och mellanmål i skolor och förskolor.

Specialkost

Om du behöver specialkost kan du ansöka om det på blanketten som du sedan lämnar in till köket på förskolan eller skolan.

Blanketter på andra språk hittar du under relaterad information.

Matsedel

Se matsedel för din förskola eller skolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Välj Hallands län, Halmstad och sedan din förskola eller skola för att se menyn. Spara gärna ner sidan till din smartphone eller gör den som en favorit på din dator. Saknar du en förskola eller skola i appen, kontakta förskolan eller skolan och be att få prata med köket.

Boken om våra goda måltider

"Våra goda måltider" är boken om maten vi serverar i våra skolor och den resan vi gjort och för att berätta om vad vi gjort för att servera god och näringsriktig mat.

Boken "Våra goda måltider"PDF

Lunch i förskolan

På lunchen finns det ett alternativ. Till lunchen serveras mjölk, smör, bröd, råkost/salladsbord. På salladsbordet serveras två till fem sorter.

Lunch i skolan

På lunchen finns det två alternativ att välja mellan. Det andra alternativet ska vara klimatsmart och är vegetariskt. Tillbehör som potatis, pasta eller ris kan vara samma till båda rätterna.Till lunchen serveras mjölk, smör, bröd, råkost/salladsbord. På salladsbordet serveras två till fem sorter.

Inga desserter eller bakverk

Det serveras inga desserter eller bakverk i förskolan eller skolan, men vid vissa tillfällen som högtider kan överraskningar serveras.

Nötter, mandel och sesamfrön förekommer inte i maten.

I dag finns det cirka 25 tillagningskök i skolan och drygt 40 tillagningskök i förskolan. Utöver det finns det cirka 40 mottagningskök. Varje skolkök i Halmstad har möjlighet att själva utforma menyn.