Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Introduktionsprogram

Du som inte är behörig till ett nationellt program i gymnasieskolan har rätt att gå ett introduktionsprogram. Det finns fyra olika introduktionsprogram som alla förbereder dig för fortsatt gymnasial utbildning eller yrkeslivet.

De fyra introduktionsprogrammen är:

Då introduktionsprogrammen syftar till förberedelse så ger programmet i sig ingen examen. När du har avslutat ditt introduktionsprogram får du ett gymnasieintyg som visar vilken utbildning du har fått.

Vilket introduktionsprogram du kan gå beror bland annat på vad du har för mål med din utbildning samt dina förkunskaper. Om du vill få hjälp med att ta reda på vilket program som passar bäst för dig, kan du prata med en studie- och yrkesvägledare. Ett alternativ till att gå ett introduktionsprogram är att gå kvar i upp till två år i grundskolan för att bli behörig.

Individuell studieplan

På ett introduktionsprogram har du en individuell studieplan som ligger till grund för utbildningen. Du läser på heltid vilket motsvarar minst 23 timmar per vecka, men kan vid särskilda skäl få en lägre studietakt. Studier på ett introduktionsprogram kan pågå mellan 1–3 år beroende på ditt mål med utbildningen och vilket introduktionsprogram du går.

Intresseanmälan för dig i årskurs nio

Intresseanmälan för IMA/IMY för dig som går i årskurs nio, kommer att läggas ut på denna sida i januari 2021.

Intresseanmälan för övriga

Du som flyttat till Halmstad eller av annan anledning vill börja ett introduktionsprogram under pågående läsår anmäler dig här.

Ny i Sverige/new in Sweden

Språkintroduktion - IMS
Introduktionsprogrammet för dig som är nyanländ i Sverige. Utbildningen har fokus på svenska språket.