Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Ansökan och kursutbud

Du kan enkelt ansöka till kurser eller utbildningar inom vuxenutbildningen genom att använda vår webbansökan. Om du vet vad du behöver studera kan du själv fylla i uppgifterna vid ansökningstillfället. Om du är osäker på vad du behöver studera, kan du kontakta studie- och yrkesvägledarna på Halmstad Lärcentrum. Av oss kan du få hjälp med att genomföra en studieplanering och upprätta en individuell studieplan för dina studier.

Ansök via webben

För att göra en webbansökanlänk till annan webbplats loggar du in med Mobilt Bank-ID. Efter inloggningen finner du de kurser och-/eller utbildningar som är aktiva utifrån aktuell sökperiod. Endast de kurser och-/ eller utbildningar som är möjliga att ansöka till för tillfället finns publicerade. För att se vad du kan ansöka till, och när, gäller det att ha koll på kursutbud och ansökningsperioder. Kom ihåg att ta kontakt med studie- och yrkesvägledarna om du är osäker på vad du behöver studera. För att din ansökan ska kunna behandlas måste det du ansöker till överensstämma med ditt mål med studierna. Ditt mål måste dessutom tydligt framgå i din studieplan. Läs mer under rubriken "Individuell studieplan".

Ansök till vuxenutbildningen i Halmstad här!länk till annan webbplats

Bifoga betyg

Betyg i underliggande kurs måste bifogas i din ansökan. Bifoga gärna betyg från både grund-/och gymnasieskola om detta finns. Du kan själv skanna in betygen direkt i webbansökan eller lämna dina betygskopior på Fredriksvallsgatan 7. Endast kopia av originalbetyg accepteras och enbart kompletta ansökningar behandlas. Dina betygsdokument finner du i den kommun där du tidigare studerat, antingen arkiverade i kommun-/stadsarkivet eller hos skolan.

Individuell studieplan

Alla studerande inom vuxenutbildningen behöver ha en individuell studieplan. I din studieplan ska bland annat ditt mål med studierna och hur du ska ta dig dit beskrivas. Om du vet vad du behöver studera för att nå ditt mål, kan du själv fylla i dessa uppgifter i webbansökan. Om du är osäker på vad du behöver studera för att nå ditt mål, kan du kontakta oss för att få hjälp med planeringen. Tillsammans med en studie- och yrkesvägledare kan du upprätta din studieplan och därefter kan du på egen hand ansöka till de kurser ni kommit överens om. Kontakta studie- och yrkesvägledarna på Halmstad Lärcentrum för att få hjälp med din planering av studier inom vuxenutbildningen.

Antagningsbesked

När ansökningsperioden är stängd behandlas ansökningarna och du får ett antagningsbesked senast två veckor före kursstart. Utbildningsanordnaren kommer därefter att kontakta dig för information om starttid, salar med mera.

Sökande från annan kommun

Om du är folkbokförd i en annan kommun än Halmstad måste du skriva ut din ansökan och lämna den till vuxenutbildningen i din hemkommun. De beslutar om beviljande eller avslag till interkommunal ersättning och skickar svar till Halmstad Lärcentrum, som i sin tur meddelar dig om du har blivit antagen. Om du planerar att flytta till Halmstad måste du vara folkbokförd i Halmstad kommun senast sista ansökningsdag.

Sökande till annan kommun

Är du folkbokförd i Halmstad kommun och vill studera i en annan kommun ansvarar du själv för att ansökan blir komplett. Vi rekommenderar att du tar kontakt med ansvarig utbildningsanordnare för att undersöka vilka dokument som ska bifogas i ansökan. Tänk på att ansökan även kan göras på olika vis, antingen via webb eller blankett. Finns webbansökan, gör du ansökan där. Ansökan ska tillsammans med tidigare betyg sedan lämnas till Halmstad Lärcentrum för handläggning. Tänk på att du även behöver ha en aktuell individuell studieplan. Studieplanen gör du tillsammans med studie- och yrkesvägledare på Halmstad Lärcentrum via telefon eller drop-in.

Det är viktigt att lämna in ansökan i god tid innan sista ansökningsdag då det tillkommer en handläggningstid på inkomna ansökningar