Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Betyg och prövning

Här finner du allmän information gällande betyg samt prövning inom vuxenutbildningen. Du kan genomföra en betygsbeställning samt anmäla dig till prövning genom att fylla i våra digitala e-formulär som du finner nedan.

Beställning av betyg från vuxenutbildningen

Efter varje avslutad kurs-/delkurs registrerar vi ditt betyg. Om du vill ha en utskrift av de betygsatta kurser som studerats genom vuxenutbildningen i Halmstad, beställer du det genom att fylla i e-formuläret för betygsbeställning.  

Betygen skickas sedan med post till den adress du är folkbokförd på. Om du har skyddad identitet eller vill beställa ditt slutbetyg/examensbevis, måste du besöka Halmstad Lärcentrum för att genomföra din betygsbeställning.

Betyg vid ansökan till universitet och högskola

Om du har läst på vuxenutbildningen i Halmstad efter 1 januari 2014 rapporterar vi automatiskt dina betyg till antagning.selänk till annan webbplats. Har du fått betyg före 1 januari 2014 behöver du själv skicka in dessa till antagning.se. Tänk på att betygen inte syns på antagning.se förrän du ansökt till en utbildning. Har du studerat på vuxenutbildningen före 2014 och saknar dina betyg, gör du en betygsbeställning.

Utländska betyg

Du som har en avslutad gymnasie- eller universitetsutbildning från ett annat land kan vända dig till Universitets- och Högskolerådetlänk till annan webbplats för bedömning av dina betyg. Om du har utbildningsdokument på andra språk än engelska, franska, spanska, tyska eller de nordiska språken, ska de översättas före bedömning görs. Översättningen ska göras av en auktoriserad översättare från det aktuella språket till svenska eller till något av språken som nämnts ovan.

Slutbetyg/examensbevis

Slutbetyg/examensbevis måste planeras tillsammans med en studie- och yrkesvägledare. Slutbetyg kan vara aktuellt för dig som studerat före 1 juli 2012 men saknar en fullständig gymnasieutbildning. Slutbetyg kan utfärdas fram till 1 juli 2021. Tänk på att en betygssammanställning kan ta upp emot två veckor och kräver en kontakt med Halmstad Lärcentrum. Du kan inte använda e-formuläret för betygsbeställning för att beställa ditt slutbetyg/examensbevis.

Prövning inom vuxenutbildningen

En prövning är en bedömning av en persons kunskaper inom ett specifikt ämne. Den som är bosatt i Sverige har möjlighet att genomgå prövning inom vuxenutbildningen i samtliga kurser som det sätts betyg på. Du kan anmäla dig till prövning i en kurs som du inte tidigare läst, men även i en kurs som du redan har ett godkänt betyg i. Prövning är därmed ett sätt att påverka ditt meritvärde inför högre studier. Vill du anmäla dig till prövning inom vuxenutbildningen i Halmstad, finner du viktig information och anmälan här.

Vill du veta mer? På skolverket.se finner du frågor och svarlänk till annan webbplats gällande prövning inom vuxenutbildning. Du kan även läsa mer om hur prövning påverkar betygskomplettering och urval på uhr.se.länk till annan webbplats