Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Om vuxenutbildningen

På Halmstad Lärcentrum erbjuder vi flexibel vuxenutbildning av hög kvalitet med varierande studieformer både på sfi, grundläggande och gymnasial nivå hos olika utbildningsanordnare. Studierna planeras utifrån ditt behov av utbildning.

Vem får studera?

Du får läsa på kommunal vuxenutbildning från och med 1 juli det år du fyller 20 år eller om du har examen eller studiebevis från gymnasieskolan. På sfi kan du läsa från och med 16 år.

Kostnadsfri utbildning

Vuxenutbildningen i sig är kostnadsfri, men läromedel och övrigt undervisningsmaterial kan du behöva betala själv.

Undervisning hela året

Inga lov förekommer inom vuxenutbildning. Undervisning bedrivs året om med uppehåll endast för nationella helgdagar.

Studieformer

På vuxenutbildningen kan du studera på olika sätt, utifrån det som passar dig. Det finns tre olika studieformer som du kan välja mellan:

Distansundervisning under coronapandemin

På grund av corona bedrivs för tillfället även skolförlagt till stor del på distans. Kontakta skolorna om du har frågor om undervisningen.


  • Skolförlagt innebär klassrumsundervisning som bygger på att du kan närvara enligt schema. Du har lärarledda lektioner tillsammans med andra studerande och i flera kurser erbjuds både dag- och kvällstidsstudier. Tillsammans med din lärare planerar ni för dina studier.
  • Flex är en blandning av skolförlagt och distansstudier. Du följer ett individuellt upplägg som du tillsammans med din lärare planerar för. Du erbjuds lärarledd handledning som sker på plats på skolan eller via skolans digitala lärplattform. Vissa moment med obligatorisk närvaro förekommer enligt kursplanering. Din kursplanering finns digitalt och du bör därmed ha god datorvana.
  • Distans är till för dig med god datorvana eftersom utbildningen är webbaserad. Då kontakten med läraren är begränsad är det viktigt att kunna strukturera, planera och prioritera dina studier på egen hand. Din kursplanering finns på en digital lärplattform, det är också där du lämnar in examinerande uppgifter. Tänk på att vissa moment under utbildningen, så som nationella prov, görs på plats i Halmstad.