Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Halmstad Lärcentrum

Det är aldrig försent att börja studera. På Halmstad Lärcentrum kan du komma i kontakt med många olika yrkesgrupper som kan hjälpa dig att komma igång med dina studier inom vuxenutbildningen.

På Halmstad Lärcentrum arbetar studie- och yrkesvägledare, specialpedagoger, rektor och administrativ personal. Tillsammans erbjuder vi en mötesplats för lärande på olika nivåer. Du kan bland annat få hjälp med:

Nivåtester

På Halmstad Lärcentrum erbjuder vi nivåtester i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik och naturkunskap. Om du är osäker på hur mycket du kan och vilken nivå du ska ansöka till, kommer studie- och yrkesvägledarna att erbjuda dig att göra ett test som kan ligga till grund för din fortsatta planering. Om du är aktuell för att genomföra ett nivåtest, är det viktigt att du kommer tio minuter före utsatt testtid samt tar med legitimation.

Vid förhinder, kontakta oss via Halmstad Direkt på 035-13 70 00 och meddela att du inte kan komma. Vi kommer då att erbjuda dig en ny tid för test. Om du meddelar oss vid förhinder, ger du andra möjligheten att få en testtid.

Specialpedagogiskt stöd

De som ansöker till vuxenutbildningen, och har uppgett behov av specialpedagogiska insatser, blir kontaktade av våra specialpedagoger efter antagning. Tillsammans görs en genomgång av studiesituationen och förslag ges på lämpliga anpassningar. Vid behov görs en utredning för att stödet ska bli så individanpassat som möjligt.

Högskoletentor för dig som studerar på annan ort

Om du studerar på distans i någon annan stad i Sverige, men är folkbokförd i Halmstad, har du möjlighet att göra dina tentor på Halmstad Lärcentrum, Fredriksvallsgatan 7. Du bokar själv tillfälle för tentamen hos oss via Halmstad direkt 035-13 70 00.