Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Studie- och yrkesvägledning

Funderar du över ditt studie- eller yrkesval, behöver du stöd i din planering av vilka kurser du behöver läsa för att nå ditt mål? Kontakta studie- och yrkesvägledarna på Halmstad Lärcentrum!

Studie- och yrkesvägledarna kan till exempel hjälpa dig med att göra en studieplanering, ge information om det svenska utbildningssystemet eller diskutera yrken- och arbetsmarknad. Det är också hos studie- och yrkesvägledarna som du upprättar din individuella studieplan.

Kontakt med oss

Det enklaste och smidigaste sättet att ta kontakt med oss är genom att skriva i Vägledningschatten. Där kan vi svara på kortare allmänna frågor om studier. Observera att vi i chatten inte kan ta emot personuppgifter och svara på personliga ärenden.

Det går även att ringa vår telefon drop-in där du får tala direkt med en studie- och yrkesvägledare. I telefon drop-in kan vi svara mer ingående på personliga ärenden, upprätta individuell studieplan, svara på frågor om studier med mera.

Har du administrativa frågor om pågående studier så som felregistreringar, ditt antagningsbesked, antagning, prövningar och betyg så ber vi dig att lägga ett ärende till administrationen på Halmstad Lärcentrum via Halmstad direkt

Vid CSN-frågor under pågående studier, vänd er direkt till CSN eller skolan först. Lägg efter det ett ärende via Halmstad direkt.

Om du istället vill besöka oss erbjuder vi kontakt i form av drop-in verksamhet, titta under "Kontakt" nedan för att se våra ordinarie öppettider samt vår adress. Under rådande omständigheter med Covid-19 är möjligheten till fysiska besök till oss begränsad. 

Boka en tid

Boka tid för telefonsamtal via e-tjänstlänk till annan webbplats

Det finns även möjlighet att boka ett telefonsamtal. Under ett bokat telefonsamtal besvarar vi ärenden som kan behöva lite längre tid. Så som vägledning, studieplanering eller upprättande av studieplan. Studie- och yrkesvägledare kommer att ringa upp dig på det telefonnummer du lämnar i bokningen.

Tolk på Halmstad Lärcentrum

Vissa dagar finns möjlighet att få stöd av en arabisktalande tolk på Halmstad Lärcentrum.

Yrkesinformation ställs in

Tyvärr har vi på grund av rådande läge med corona fått ställa in våra informationskvällar (23 nov, 7 dec) om yrkesprogrammen väg och anläggning och byggnadsplåtslagare. Vi hoppas kunna erbjuda dessa till våren istället.