Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Studiemedel - CSN

Du kan ansöka om studiemedel från CSN för studier inom grundläggande och gymnasial vuxenutbildning. På Halmstad Lärcentrum bistår vi med uppgifter som behövs för att du ska kunna göra en CSN ansökan, men ansökan gör du på egen hand.

Vad är studiemedel?

Studiemedel består av två delar, bidrag och lån. Alla kurser inom grundläggande och gymnasial vuxenutbildning har poäng som ligger till grund för att räkna ut studietakten. För studier på 100 % behöver du läsa minst 20 poäng per vecka, för 75 % krävs 15-19 poäng per vecka och för 50 % krävs 10-14 poäng per vecka.

Du kan bara få studiemedel i ett begränsat antal veckor beroende på din tidigare studiebakgrund. Här kan läsa mer om studiemedellänk till annan webbplats.

Här kan du läsa mer om lån och bidrag från CSNlänk till annan webbplats.

Du kan även ringa CSN på telefonnummer 0771-276 000.

Studiestartsstöd

För dig som är antagen på grundläggande kurser eller en gymnasial yrkesutbildning på vuxenutbildningen i Halmstad, kan det vara aktuellt att ansöka om studiestartsstöd. Läs mer om kraven för studiestartstöd här.länk till annan webbplats

Viktigt - om du avbryter dina studier

Om du av någon anledning måste avbryta dina studier måste du anmäla detta till din skola. Du måste även anmäla avbrottet till CSN för att undvika återkrav av studiemedel.

Ersättning från andra myndigheter

Om du har ersättning från andra myndigheter som till exempel Arbetsförmedlingenlänk till annan webbplats, Försäkringskassanlänk till annan webbplats eller Ekonomiskt bistånd, då är det viktigt att du undersöker vad som gäller om du eventuellt skulle börja studera.