Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Gymnasial yrkesutbildning

Vuxenutbildningen i Halmstad har ett brett utbud av gymnasiala yrkesutbildningar där efterfrågan på arbetsmarknaden är stor. Yrkesutbildningarna bygger helt eller delvis på Skolverkets yrkespaket och är ungefär ett år. Ansökan sker tillsammans med en studie- och yrkesvägledare på Halmstad Lärcentrum.

Yrkesinformation ställs in

Tyvärr har vi på grund av rådande läge med corona fått ställa in våra informationskvällar om yrkesprogrammen väg och anläggning och byggnadsplåtslagare. Vi hoppas kunna erbjuda dessa till våren istället.

Utbildningen är individuellt upplagd och består av lärarledd undervisning, handledning i grupp och individuell handledning. En del av utbildningen genomförs praktiskt ute på ett företag, vilket ger dig användbara kontakter inför ditt kommande yrkesliv. Har du tidigare erfarenhet inom yrket kan du få dina kunskaper och kompetenser validerade under utbildningstiden (tillgodoräknade).

Här finner du vårt utbud av gymnasiala yrkesutbildningar.

Förkunskaper

För att kunna studera en gymmasial yrkesutbildning krävs grundskolekompetens eller motsvarande. 

Pröva på en yrkesutbildning

Känner du dig tveksam inför ditt yrkesval? Inom några av våra yrkesutbildningar erbjuder vi en orienteringskurs där du kan pröva på vad utbildningen innebär. För mer information, prata med studie- och yrkesvägledarna på Halmstad Lärcentrum.

Yrkesutbildningar i Halland

Du som är folkbokförd i Halmstads kommun kan även söka yrkesutbildningar i grannkommunerna Falkenberg, Hylte, Laholm och Varberg. Kom ihåg att meddela Halmstad Lärcentrum om du väljer att ansöka utanför din hemkommun. Läs mer om yrkesutbildningar i Halland på www.vuxhalland.selänk till annan webbplats

Yrkeshögskola

En yrkeshögskoleutbildning är en eftergymnasial utbildning som utformas i samarbete med arbetslivet. Syftet med utbildningarna är att de ska vara en kortare väg till kvalificerat arbete och de flesta utbildningar är därför runt ett - två år. Utbildningarna på yrkeshögskolan är CSN berättigade. Läs mer på yrkeshogskolan.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Är du intresserad av en YH-utbildning inom mekatronik? Kika in på yhhalmstad.selänk till annan webbplats