Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Odlingslotter

Är du sugen på att odla egna bär och grönsaker men känner att du inte har möjlighet då ditt boende begränsar dig? Antingen du bor i hus eller lägenhet kan du njuta av egenhändigt odlad frukt och grönt om du hyr en odlingslott nära dig.

Är du intresserad av att hyra en odlingslott tipsar vi dig att ta en cykeltur runt till de olika odlingslottsområdena för att se om något område tilltalar dig.

Vägbeskrivning, allmän information och kontaktperson till lotterna finns under respektive odlingsområde.

Halmstads odlingslottsområden:

I Halmstad finns odlingslottsområden som arrenderar mark av kommunen. Denna mark styckas sedan upp i mindre områden och hyrs ut till privatpersoner via föreningar. Föreningarna har hela ansvaret för marken och de bestämmer bland annat rutinerna för uthyrning och ordningsreglerna för området de arrenderar. Genom att hyra en odlingslott blir du automatiskt medlem i föreningen som sköter odlingslottsområdet.

Lotterna ligger runt 100 kvadratmeter men det kan variera något från förening till förening. Hyran kan variera, men är i regel relativt låg. Vatten ingår i hyran och på några odlingsområden finns vatten framdraget till odlingslotterna.

Odlingslotter har funnits i Sverige länge och från början var syftet att ge stadsbor med lägenhetsboende en möjlighet att komma ut till sin egen lilla trädgård. På den tiden var de egna odlingslotterna ett sätt att hålla nere livsmedelskostnaderna.