Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Halmstads arkitekturpris

Byggnadsnämnden delar ut ett arkitekturpris varje år till ett byggnadsprojekt. Detta för att lyfta goda exempel på byggnader och offentliga miljöer i olika kategorier.

Tanken med arkitekturpriset är att uppmärksamma och lyfta fram nya spännande projekt i Halmstads kommun, att belöna dem som lagt ner det lilla extra på att få ett gott resultat. Genom priset hoppas man kunna visa på vad arkitektur kan vara i ett brett perspektiv. En förhoppning är också att inspirera allmänheten och väcka intresse för arkitektur och stadsbyggnadsfrågor.

När nomineringen är stängd kommer byggnadsnämnden att välja ut upp till tre finalistkandidater. Sedan har halmstadborna chansen att rösta fram vem som ska vinna utmärkelsen.

Förslagen kan vara av olika karaktär och storlek. Det kan vara ett renoveringsobjekt, ett nytt hus, en tillbyggnad eller en plats i det offentliga rummet. Allt är av intresse, stort som smått.

Flera olika kriterier

När byggnadsnämnden väljer ut de två till tre finalistbidragen letar man efter god arkitektur utifrån flera olika aspekter. Förslaget ska vara väl genomfört från idé till färdigt fungerande objekt. En bedömning görs utifrån ett helhetsperspektiv där bidragen ska ha ett tilltalande formspråk där idé, rumsgestaltning, materialbehandling och detaljeringsgrad spelar in.

Det är viktigt att nytillskottet tar hänsyn till och visar respekt för sitt omgivande sammanhang samtidigt som projektet på olika sätt gärna får vara nyskapande.

För att ett projekt ska vara aktuellt för priset ska det ha färdigställts under innevarande eller föregående kalenderår.

Läs mer om tidigare vinnare.