Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Dricksvatten

Dricksvatten är vårt viktigaste livsmedel och en förutsättning för mycket av den övriga livsmedelsproduktionen. För de som använder vattnet är det av stor betydelse att dricksvattnet är av god kvalitet.

För att garantera dricksvattnets kvalitet finns bland annat krav på dricksvattenberedningen och hur distributionsanläggningen ska skötas samt kvalitetskrav i form av gränsvärden för det dricksvatten som lämnar vattenverket och som senare tappas ur kranen hos konsumenterna. Kraven finns i Livsmedelsverkets föreskrifter om dricksvattenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Som stöd för tillämpning av föreskrifterna har Livsmedelsverket tagit fram vägledande informationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Reglerna i dricksvattenföreskrifterna gäller för dricksvatten från vattenverk som levererar mer än tio kubikmeter vatten per dag eller försörjer fler än 50 personer. Levereras vattnet som en del av en kommersiell eller offentlig verksamhet gäller dricksvattenföreskrifterna oavsett hur lite vatten som produceras.

Har du en verksamhet med eget dricksvatten ska dricksvattenanläggningen i de flesta fall registreras hos miljönämnden. Du ska även ha ett system för egenkontroll.Word

Information om enskilda brunnar som inte omfattas av dricksvattenföreskrifterna hittar du på sidorna om enskilt vattenöppnas i nytt fönster under Boende.