Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Smiley – symbolen för god livsmedelshantering

Restauranger, kaféer och andra matställen som har klarat miljöförvaltningens livsmedelskontroller på ett mycket bra sätt kan bli kvalificerade för en smiley. Också matbutiker och kök på äldreboende, förskolor och skolor kan få en smiley. En smiley vid entrén till en restaurang innebär att hanteringen av livsmedel är utmärkt. Här är restaurangerna i Halmstads kommun som har en smiley.

Miljönämnden använder sedan 2013 Smiley-premiering. Detta innebär att verksamheter som har god hygien och utmärkt livsmedelshantering får en Smiley som kan sättas upp och visas för kunderna. För konsumenterna blir det tydligare vilka livsmedelsverksamheter som fortlöpande sköter sig. I samband med våra ordinarie kontrollbesök erbjuder vi Smiley till de företag som klarar våra löpande livsmedelskontroller. Smileyn får behållas till nästa kontroll då vi gör en ny bedömning.

Vilka får en Smiley?

För att få en Smiley måste den huvudsakliga verksamheten bestå av försäljning eller servering av livsmedel. Allt från restauranger och caféer till gatukök kan få en Smiley.

Bra för konsumenten

Smileyn ska göra det enklare för konsumenterna att välja till exempel en restaurang eller ett café med bra livsmedelshantering och god hygien.

Halmstads alla matställen med smiley:

Nedan här en karta på vart man hittar matställena med smileys.