Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Tillfälliga och mobila verksamheter

Planerar du att tillfälligt servera eller sälja mat, till exempel på en marknad eller en mässa? Då kan du behöva registrera verksamheten hos bygg- och miljöförvaltningen.

Hantera mat vid tillfälliga evenemang

Tillfällig verksamhet innebär försäljning eller servering av livsmedel i till exempel ett restaurangtält eller en monter på en mässa, festival, marknad eller liknande.

Registrering ska ske senast 14 dagar innan den planerade tillställningen. Det gäller även dig som redan har ett registrerat företag, men tillfälligt vill utöka din verksamhet på annan plats.

Lagstiftningen ger ingen detaljinformation om hur lokaler och utrustning ska vara utformade. Du ansvarar själv för att utforma lokalerna eller platsen så att de är lämpliga för just den verksamhet som du ska bedriva.

Att tänka på:

Mobila verksamheter

Om du ska sälja livsmedel från en vagn eller liknande, så kallad mobil verksamhet, ska du registrera detta i den kommun där du bedriver den huvudsakliga verksamheten. Registreringsbeslutet ska du alltid ta med och kunna visa upp vid kontroll i andra kommuner som du åker till.