Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Vattenbrist leder till försenad öppning av utebad - hjälp till att spara vatten

Det varma och torra vädret gör att nivåerna i våra grundvattenmagasin är på en väldigt låg nivå för årstiden. Därför uppmanas allmänheten att vara sparsam med vattnet. Som en konsekvens av de låga vattennivåerna kan inte bassängen på Furulundsbadet fyllas i den takt som önskas, vilket gör att onsdagens planerade öppning skjuts fram.

Vattenbristen gör att risken för ett regelrätt bevattningsförbud är överhängande. Därför uppmanas Halmstadborna redan nu att vara sparsamma med vattnet. Det finns enkla åtgärder man som enskild kan göra för att undvika ett förbud måste utfärdas.länk till annan webbplats Det handlar till exempel om att undvika att tvätta bilen, bada badkar och fylla pooler. Och måste man vattna en nyplanterad häck eller just utrullat gräs – gör det sent på kvällen.

- Allt tyder på att vi kommer att ha lägre nivåer än normalt hela sommaren. Om värmen fortsätter och vi inte får tillräckligt med nederbörd är risken att vi får vattenbrist, säger Henrik Kellgren, avdelningschef för vattenproduktion vid Laholmsbuktens VA.

Grundvattennivåerna brukar sjunka mot slutet av sommaren. Det beror bland annat på att det bildas mindre grundvatten under perioden april-september. Då tas mycket av nederbörden upp av växtligheten, samtidigt som vi generellt använder mer vatten under sommarmånaderna. Att vattennivåerna är låga redan i slutet av maj är ovanligare. Läs mer om hur man gör en insats genom att vara sparsam med vattenlänk till annan webbplats.

Furulundsbadets öppning försenas

På grund av de låga nivåerna i vattenmagasinen så tar det längre tid än beräknat att fylla bassängerna på Furulundsbadet i Oskarström. Onsdagens planerade öppning skjuts fram minst en vecka.

- Det är givetvis olyckligt eftersom många är badsugna nu när det är soligt och varmt. Vi jobbar för att kunna öppna så fort som möjligt och så länge hänvisar vi till Brottet eller Getingebadet. Det kommunala dricksvattnet måste prioriteras, säger Jeanette Winberg som är ansvarig chef för utebaden.

Teknik- och fritidsförvaltningen arbetar intensivt tillsammans med Laholmsbuktens VA för att hitta lösningar, utan att äventyra tillgången på dricksvatten i Oskarström.