Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Fakta om Halmstad

Vissa tror att det beror på närheten till havet och naturen. Andra menar att det har att göra med det speciella ljuset. Det är som att en liten bit av sommaren dröjer sig kvar i Halmstad – året runt.

Med 100 000 invånare är Halmstad landets 17:e största kommun. Det fördelaktiga läget på västkusten gör att företagandet utvecklas, turismen frodas och invånarna trivs och blir fler.

Halmstad – få ut mer av livet

Det här är en film för dig som bor i Halmstad eller är nyfiken på att komma hit. Använd den gärna när du berättar om vår kommun i olika sammanhang. Tänk bara på att inte göra några ändringar i filmen. Filmen skapades 2019.

En kunskapsstad att utvecklas i

Högskolan i Halmstadlänk till annan webbplats är ett populärt lärosäte med ett brett utbildningsutbud och framstående forskning inom framför allt informationsteknologi, innovationsvetenskap samt hälsa och livsstil.

Näringslivet i Halmstadlänk till annan webbplats är varierande med en växande handel och många små och medelstora företag.

Förutom kommunen och landstinget är Halmstads största arbetsgivare Försvarsmaken, Högskolan i Halmstad, Martin & Servera, Albany International och Getinge Group. Handel och turistnäring är också stora sektorer.

En upplevelsestad för alla smaker

Turismen

Halmstad är en populär turiststad. På sommaren kommer hundratusentals turister till Halmstad för att njuta av stränderna, naturen och det stora utbudet av kultur och restauranger. Den mest kända stranden är Tylösand som kan ha omkring 40 000 badgäster en solig sommardag. Här finns även Sveriges enda bemannade livräddarstation liksom Nordens enda livräddarskola.

Kulturen

Stadsbiblioteketlänk till annan webbplats, prisad för sin unika arkitektur, är en av Halmstads mest välbesökta plats för kultur- och kunskapstörstande. Mjellby konstmuseum som ligger väster om centrum är Halmstadgruppens residens. Gruppens surrealistiska verk finns i museets permanenta utställning.

Sporten

Halmstad erbjuder många möjlighet till att båda utöva och se idrott. Fotboll, handboll och bordtennis är bara några av de sporter där Halmstads idrottare är framstående. I början av 2010 invigdes Halmstad Arena,länk till annan webbplats en multiarena med stora möjligheter och ytor för breddidrott och elitidrott.

Golf är en stor sport i kommunen. Med 153 golfhål fördelade på sex 18-hålsbanor och fem 9-hålsbanor klassas Halmstad som Sveriges golfhuvudstadlänk till annan webbplats.

Halmstad moments

En film från 2013 av Christoffer Fykell.