Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Kulturförvaltningen

Kulturförvaltningens verksamheter berikar människors liv genom folkbibliotek, mötesplatser för unga, konst- och kulturverksamhet. Förvaltningen ansvarar också för Medborgarservice Andersberg och Medborgarservice Vallås samt för stöd och bidrag till kulturföreningar och studieförbund.

Ansvarig

Förvaltningen arbetar på uppdrag av kulturnämnden. Chef för kulturförvaltningen är Ola Magnusson.

Kulturförvaltningens verksamheter

På kulturförvaltningen arbetar cirka 130 personer uppdelade på två avdelningar och en förvaltningsstab.

Biblioteken i Halmstad

Folkbiblioteken i Halmstadlänk till annan webbplats består av Stadsbiblioteket, bokbussen, biblioteken i Andersberg, Fyllinge, Getinge, Harplinge, Oskarström, Simlångsdalen, Söndrum och Vallås. Biblioteken erbjuder media, informationstjänster, utställningar och programverksamhet för alla åldrar. I avdelningen Biblioteken i Halmstad ingår även Medborgarservice Andersberg och Medborgarservice Vallås.

Avdelningen Kultur och konst

Avdelningen Kultur och konst ansvarar för mötesplatser för unga: fyra mötesplatser i kommunal drift, sex föreningsdrivna samt Nolltrefem (kulturhus för unga). Mötesplatserna erbjuder en aktiv och utvecklande fritid i drogfri miljö. I uppdraget ingår att stödja föreningsdriven fritidsverksamhet i ytterområdena.

Avdelningen arrangerar och stödjer genomförande av kulturarrangemang för vuxna. Till avdelningen hör Kulturhuset Najaden.

Avdelningen ansvarar även för konstverksamhet genom utställningar, konstinköp och offentlig gestaltning. Till avdelningen hör
Mjellby Konstmuseumlänk till annan webbplats, Halmstads Konsthall och offentlig konst.

Förvaltningsstaben

Förvaltningsstaben är ett lednings- och verksamhetsstöd, som har
i uppdrag att ansvara för hållbar ledning, samordning och utveckling av stödfunktionerna, samt strategiska utvecklingsfrågor med fokus på kulturens roll i samhällsutvecklingen. Förvaltningsstaben ansvarar även för stöd och service till kulturföreningar, studieförbund samt enskilda kulturarbetare och grupper