Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Utmärkelser

Du som är medarbetare eller invånare i Halmstads kommun kan nominera eller bli nominerad till en rad olika utmärkelser.

Kulturpris och kulturstipendier


Kulturpriset delas årligen ut till personer som visat på särskilt värdefulla insatser inom det kulturella verksamhetsområdet.

Läs merPDF

Kulturstipendier delas årligen ut till personer som visat lovande förutsättningar för insatser inom det kulturella verksamhetsområdet.


Sökande till de två priserna ska antingen vara bosatta inom kommunen eller genom sin verksamhet ha nära anknytning till kommunen. Vinnarna utses av kulturnämnden, som även bestämmer tidpunkt och former för prisutdelning.


Hedersbevisning


Priset delas ut till särskilt förtjänta halmstadsbor eller grupper av halmstadsbor. Detta kan ske vid ett eller flera tillfällen per år eller inte alls. Det är kommunstyrelsen som beslutar, på eget initiativ eller efter förslag från invånare, om priset ska delas ut. Prisutdelning sker vid speciella tillfällen och av kommunfullmäktiges ordförande.

Lista över mottagare av hedersbevisningar

Läs merPDF
Tillgänglighets- och bemötandepris


Delas årligen ut till ett företag som visat på speciellt god tillgänglighet för sina kunder. Prisutdelning sker i samband med internationella dagen för personer med funktionshinder den 3 december.

Läs mer
Miljöpris


Delas årligen ut till enskild person, grupp, förening, organisation eller företag som gjort värdefulla insatser för miljö och natur inom Halmstads kommun. Prisutdelare är kommunstyrelsen.

Läs merPDF
Årets entreprenör


Delas årligen ut till en eller flera personer som har betytt mycket för det lokala företagets tillväxt och utveckling. Den som får priset ska vara entreprenöriell, nyskapande, visionär och ha förmågan att ständigt se affärsmöjligheter.