Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Blåljusorganisationerna samverkar för ett Gott tryggt år 2021

Stora torg brukar vara en samlingsplats för glada nyårsfirare. I år är förhoppningen att halmstadborna istället stannar hemma och respekterar rådande restriktioner för att minska spridningen av corona-viruset.

Sedan några år tillbaka har polisen, ambulansen och Halmstads kommun samverkat för att skapa ett tryggt nyårsfirande i centrala Halmstad. Samarbetet handlar bland annat om gemensamma kommunikativa insatser och fysisk närvaro under nyårsaftonen på Stora torg. I år kommer polisen och ambulansen att vara på plats men med tanke på den rådande pandemin och föreskrifterna som avråder från folksamling hoppas organisationerna att nyårsfirare stannar hemma i år.

- Samarbetet har varit mycket framgångsrikt. Incidenterna under nyårskvällen har minskat högst väsentligt och blåljus-organisationernas närvaro skapar trygghet. Enligt de lokala föreskrifterna krävs ett särskilt tillstånd för att skjuta fyrverkerier och polisen kan därför omhänderta medtagna pjäser vilket minskar risken för skador och otrygga situationer, berättar Fredrik Arvidsson, gruppchef hos Polisen. I år hoppas vi verkligen att det inte blir någon folksamling på Stora torg och att medborgarna förstår allvaret i avrådan från kollektiva resor och stora samlingar med anledning av smittspridningen.

- Att blåljus-organisationerna samverkar är trygghetsskapande och har högt signalvärde. Tidigare insatser har upplevts mycket positivt och arbetet ligger helt i linje med kommunens trygghetsarbete, säger Therese Wallgren, trygghetsstrateg på Halmstads kommun. I år hoppas vi att våra kommuninvånare stannar hemma och respekterar myndigheternas föreskrifter kring den rådande pandemin. Håll i, håll ut och håll avstånd för ett gott tryggt år!