Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Halmstad inkluderar

Halmstads kommun kämpar för dina rättigheter. Ditt kön, din bakgrund, din tro, vem du lever med, din ålder och hur din kropp fungerar ska aldrig vara ett hinder. Du som bor här, driver företag, engagerar dig i en förening eller besöker Halmstad ska ha samma möjligheter och villkor.

Vi vet att det inte är så idag. Kommunfullmäktige har därför beslutat om en plan för hur vi ska bli en mer inkluderande kommun. Många är redan nu engagerade i att göra Halmstad till en ännu bättre plats men ju fler vi är, desto starkare blir vi. Tillsammans kan vi göra verklig skillnad.

Plan för den inkluderande kommunen 2020–2024PDF

Vi kämpar för din självklara rätt att älska vem du vill.

Du ska bli likvärdigt bemött i alla våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet, könsuttryck och sexuell läggning. Vi arbetar med att höja kompetensen inom våra verksamheter för att fatta likvärdiga beslut och ge likvärdig service.

Vi kämpar för din självklara rätt till en trygg barndom.

Du som växer upp i Halmstad ska ha lika möjligheter till goda livsvillkor. Det betyder att det inte ska spela någon roll var du bor, vilka dina föräldrar är eller hur mycket pengar din familj har. Vi arbetar för att din skoltid, din fritid och allt däremellan ska bli så bra som möjligt för dig.

Vi kämpar för din självklara rätt att leva jämställt.

Du har rätt att inte begränsas av fördomar om hur kvinnor och män ska leva sina liv. Din lön ska inte påverkas av ditt kön. Du ska känna dig trygg när du är ute på kvällen och i skolans korridorer. Vi arbetar för att bli bättre på att upptäcka ojämställdhet för att kunna fatta beslut som förändrar.

Vi kämpar för din självklara rätt till ett liv utan våld och förtryck.

Du ska vara trygg i din relation med din partner och familj. Ingen har rätt att kränka, hota, slå eller kontrollera dig. Alla kan drabbas av våld och det finns hjälp, även för dig som vill sluta kontrollera eller slå. Vi jobbar för att förebygga våld och hedersförtryck, för att synliggöra och förändra normer om maskulinitet, makt och relationer.

Vi kämpar för din självklara rätt till ett bra liv var du än bor.

Du ska kunna vara stolt över ditt bostadsområde och vara trygg där. Samtidigt som du tydligt känner att du är en del av Halmstads kommun. Var du bor ska inte avgöra hur din skoltid blir, dina möjligheter till arbete eller vilka människor du möter. Vi arbetar för att minska segregationen i vår kommun.

Vi kämpar för din självklara rätt att vara delaktig i samhället.

Du har kunskap, erfarenheter och tankar som är värdefulla för att vi tillsammans ska kunna utveckla en inkluderande plats. Vi är övertygade om att det bara är ihop med invånare, företagare och föreningar som vi kan göra detta. Tillsammans.

Har du frågor?

Kontakta kommunen på:
direkt@halmstad.se
035-13 70 00