Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Starta företag

Du som går i starta eget-tankar kan få kostnadsfri rådgivning. Det kan gälla praktiska frågor eller om du bara vill bolla idéer.

Verksamt.se - checklista för dig som ska starta företag

Verksamt.selänk till annan webbplats ger dig hjälp att planera och komma igång med ditt företag, till exempel att välja företagsform, företagsnamn, skapa en affärsplan och registrera ditt företag.

Tillståndslotsen

Viktigt innan du startar är att kontrollera vilka tillstånd du behöver. Kommunen har en lotsfunktion som tar emot besök för att svara på dina frågor.

HighFive – Halmstads bolag för företagsutveckling

Hit kan du som har idéer och ser möjligheter vända dig. HighFive, kommunens bolag för företagsutveckling, hjälper dig som vill starta ett företag. High Five erbjuder en start- och tillväxtmiljö för innovations- och tillväxtföretag.
Läs mer om High5länk till annan webbplats

Business Idea Bootcamp (tidigare Entreprenörskolan)

Vill du starta eget? Är du ny som företagare? Då kan du delta i Business Idea Bootcamp. Det är en kostnadsfri seminarieserielänk till annan webbplats som arrangeras av High5 och Nyföretagarcentrum Halland några gånger per år och som ger möjlighet att vidareutveckla din affärsidé till det där lilla extra dagens marknad efterfrågar.

Timbanken – kostnadsfritt konsultstöd

Timbankenlänk till annan webbplats är för dig som vill utveckla ditt företag eller planerar att starta ett. När du öppnar konto i Timbanken får du tillgång till fem timmars kostnadsfri rådgivning under året inom följande sju områden. High Five, Halmstads Business Incubatorlänk till annan webbplats, hjälper dig med kontakterna.