Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Hushållsnära servicetjänster för dig över 68 år

Hemvårdsförvaltningen har skrivit avtal med tre företag som erbjuder hushållsnära servicetjänster för dig som är 68 år eller äldre i Halmstads kommun. Det innebär att du tryggt och enkelt kan vända dig till företagen för tjänster som underlättar i vardagen.

Så går det till

Från och med 2 november 2020 kan alla som är över 68 år kan utnyttja möjligheten, ingen individuell behovsprövning krävs. Man vänder sig direkt till de företag man vill anlita för köp av tjänster. Tjänsterna kan användas som ett alternativ eller komplement till kommunens hemtjänst. Priserna (räknat efter rutavdrag) ligger idag på en lägre nivå än avgiften för hemtjänst.

Dessa tjänster ingår i avtalet:

  • Städning och fönsterputsning – dammsugning, golvmoppning, dammtorkning och motsvarande. Det kan även handla om flyttstädning när invånaren byter bostad. Putsning och rengöring av fönster.
  • Tvätt – tvätt av kläder/textilier i hemmet inkl. strykning av plagg
  • Enklare ärenden – till exempel hjälp vid besök till vårdcentral, hjälp med att betala räkningar, apotek och inköp i sällskap med köparen.

(Dessa tjänster ersätter inte på något vis beviljade hemtjänstinsatser, den enskilde har alltid rättighet att ansöka om biståndsinsatser).

Företag som du kan anlita

Hallands Renare Bostad AB
Telefon: 035-299 95 40
Epost: info@renarebostad.se
Webb: www.renarebostad.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mon Avenue AB
Telefon: 0704-46 26 42
Epost: mz@mon-avenue.se
Webb: www.mon-avenue.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Städpulsen AB
Telefon: 035-777 90 35
Epost: halmstad@stadpulsen.se
Webb: www.stadpulsen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Priserna (räknat efter rutavdrag) ligger idag på en lägre nivå än kostnaden för hemtjänst. Om du önskar kan du redan innan beställningstillfället efterfråga hela prisbilden och vid beställning komma överens med företaget om fakturaspecifikation. För mer information, vänligen kontakta det företag du är intresserad av.


Rot- och rutavdrag för privatpersoner

Du kan få göra avdrag från din skatt för arbetskostnaden när du utför reparation, underhåll samt ombyggnad och tillbyggnad (rot) för hushållsnära tjänster, inklusive flyttjänster, reparation och underhåll av vitvaror och it-utrustning (rut). Material och resekostnader ger däremot inte rätt till rot- eller rutavdrag. För mer information om rot- och rutavdrag besök gärna Skatteverkets hemsidalänk till annan webbplats.