Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Digitala aktiviteter

Välkommen till den här sidan där Halmstads kommun i samarbete med föreningen SeniorNet Halmstad har samlat tips, råd, information samt inspiration som kan hjälpa dig att bli mer digital i din vardag.

Nedan presenteras utbud av digitala utbildningar/kurser/studiecirklar samt digitala mötesplatser, där du kan ta del av kultur online. Här får du även information om var du kan vända dig om du behöver hjälp och guidning i digitala verktyg och tjänster.

Digitalhjälpen

Behöver du bli bättre på använda digitala verktyg och tjänster kan vi tipsa om Digitalhjälpen som är framtagen av Post- och telestyrelsen (PTS).

På Digitalhjälpen finns information, guider, länkar och instruktionsfilmer som hjälper besökaren att exempelvis handla på nätet, umgås digitalt och bli bättre på att använda digitala tjänster som kan underlätta vardagen.

Välkommen in till Digitalhjälpenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Föreningen SeniorNet och IT-stöd

Föreningen SeniorNet huserar i Alla Hjärtans Hus, där de har en omfattande verksamhet med IT-café samt studiecirklar där äldre lär äldre. All verksamhet är anpassat till seniorernas behov. På SeniorNets hemsida finns det förslag på aktiviteter så som digitala utbildningar, introduktionsfilmer, tips och råd som kan underlätta för dig att navigera rätt i den digitala sfären. Du kan även komma till Alla Hjärtans Hus och får hjälp av SeniorNets IT-kunniga värdar.

Välkommen in på SeniorNets hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

IT-support på telefon
Tisdagar och torsdagar 10.00-12.00
Tfn. 0790 65 50 19

Du kan även ringa till vår supporttelefon på Alla Hjärtans Hus och få kostnadsfri support i olika digitala tjänster. IT-värdar från SeniorNet bemannar supporttelefonen och hjälper till utifrån den enskildes kompetens.

Telefonlinjen är öppen även om Alla Hjärtans Hus håller stängt!

Kultur digitalt

Det finns ett stort utbud av kultur samt aktiviteter som man kan delta i digitalt. Nedan presenteras ett axplock.

Kultur för livet- halländsk seniorkultur online

Hallands bildningsförbund i samverkan med kommunerna och Region Halland, har utvecklat en digital plattform på Youtube, där man kan ta del musikunderhållning av halländska artister. Här kan man även utöva sittgymnastik, sätta balansen på prov eller delta i en musikalisk frågesport. Mycket nöje!

Välkommen in på Kultur för livet!länk till annan webbplats

Hjärterum – digital mötesplats för seniorer

Via Hjärterum kan du delta i digitala möten med olika teman, exempelvis bokklubb, kafferep och herrtäff. Du anmäler dig till en aktivitet via webben och klickar sedan på en länk i ett mail för att delta via dator, platta eller smartphone. Enkelt och gratis. Hjärterum är ett samarbete mellan High Five, Alla hjärtans hus, Biblioteken i Halmstad och Amnesty.

Välkommen in och anmäl dig!öppnas i nytt fönster