Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Radiokakans Alla hjärtans dag special

Snart är det Alla hjärtans dag och dags för en tävling fylld med kärlek och omtanke.

För att uppmärksamma de som känner sig ensamma och behöver en uppmuntran i dessa tider kan du nominera en person som får chansen att vinna blommor och en liten radio. Fem vinnare utses genom lottning under sändning 11 februari.

Skicka en kort motivering samt namn, telefonnummer, och adress till den person du vill ska vinna via mail till peter@dramalogen.se eller ring 070-606 19 69, senast den 7 februari 2021.

Radioprogrammet Radiokakan

Programmet görs på initiativ av Halmstads kommun och hemvårdsförvaltningen och fortsätter under 2021.

Verksamheten får statliga stimulansmedel för att arbeta med och motverka ofrivillig ensamhet bland äldre.

Omsorgen av äldre ska enligt socialtjänstlagen bidra till en meningsfull tillvaro och gemenskap. För att motverka ofrivillig ensamhet och känslan av isolering bland äldre i rådande pandemitider har Halmstads kommun i samarbete med Dramalogen tagit fram konceptet att sända radio två gånger i veckan. Radiokakan som programmet heter är ett exempel på ett nytt sätt att tänka för att minska ofrivillig ensamhet och öka gemenskapen bland äldre.

Radiokakan programleds av Maggan Ek och Peter Bengtsson från Dramalogen. Programmet innehåller en mängd olika programpunkter som ska locka den äldre publiken så som kåserier, historier från förr, musik och gästspel från kända lokala Halmstadprofiler från nu och då.

Sändningstider

Programmet sänds på måndagar och torsdagar mellan 17.00-18.00.

Ring in till programmet

Telefonnummer: 070-606 19 69

Under sändning har du som lyssnar möjlighet att ringa in till programmet och önska en låt, berätta en historia eller bara prata lite.

Lyssna i efterhand

Alla program finns tillgängliga att lyssna på i podformat efter de sänts.

Lyssna på alla program härlänk till annan webbplats

Kuriosa: Namnet på programmet härstammar från radiokakan, en gammal svensk klassisk kaka. En teori kring namnet som nämns i TV-programmet Historieätarna på SVT är att den lanserades i radions barndom på 1920-talet med fördelen att den kunde ätas ljudlöst, utan att det knaprar, vilket var en fördel när man lyssnade på radio (Wikipedia).