Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Behandling för ungdomar

Upplever du att det har blivit för mycket alkohol eller droger för dig själv eller i ditt umgänge? Behöver du stöd för att sluta ta droger? Eller för att inte prova? Är du förälder till någon som du känner oro för på grund av alkohol och droger?

Individuell behandling och familjesamtal

Behandlingsenheten är till för ungdomar från 13 år och uppåt som har problem med alkohol eller droger. Även föräldrar, syskon och andra som har en ung person i dess närhet som de känner oro för är välkomna. För att kunna stötta ungdomar i att förändra sitt förhållande till alkohol eller droger är det bra om hela familjen kan vara med. Under familjesamtalen kan var och en få berätta hur de mår och hur alkoholen eller drogerna har påverkat dem, men samtalen kan också handla om gränser och frihet, förtroende och tillit. Du som är ung erbjuds även enskilda samtal där du kan prata själva utan dina föräldrar.

I samband med att du får behandling hos oss har du även möjlighet att lämna drogtester på Utrednings- och akutenheten (UAE).

Du som är förälder till en ungdom som har problem med alkohol eller droger kan även komma och få stöd genom enskilda samtal, parsamtal eller genom att gå ett anhörigprogram.

Haschavvänjningsprogram

Du som är över 18 år och vill ha hjälp att sluta använda cannabis har möjlighet att gå ett Haschavvänjningsprogram (HAP) på behandlingsenheten. 

Vad tycker deltagarna?

"Jag kunde berätta saker för mina föräldrar, som jag inte kunnat tidigare och de lyssnade på mig."

Läs fler citat från ungdomar.