Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Behandling i grupp mot missbruk och beroende

Behandlingsenheten har olika grupper för den som har problem med missbruk och/eller beroende. För att delta i en grupp behöver du ett biståndsbeslut (förutom anhörigprogram). Det ansöker du om på socialförvaltningens vuxenenhet.

Behandling i grupp

Om du har missbruks- eller beroendeproblematik och behöver hjälp att bryta denna kan en gruppbehandling vara ett bra alternativ. I en gruppbehandling kan du få styrka och hopp genom andra. Du märker att det är fler som har det på liknande sätt som du själv och du kan få tips från andra som gått igenom samma sak. Vi har resurspersoner som medverkar i behandlingen med egen erfarenhet av att ha både befunnit sig i och tagit sig ur ett missbruk.

Gruppbehandlingen omfattar åtta veckors grundbehandling på heltid som följs av eftervård under ett års tid, två timmar per vecka.  Behandlingen är på dagtid och du kan ansöka om förebyggande sjukpenning från Försäkringskassan.

Återfallsprevention

Återfallsprevention (ÅP) är en behandling där du får lära dig olika strategier för att förebygga återfall och leva nyktert och drogfritt. Behandlingen utgår ifrån kogntiv beteendeterapi (KBT).

Behandlingen består av tio sessioner, 1 gång per vecka, 2 timmar per tillfälle.

Behandlingsgrupp för personer med spelberoende

Gruppen för spelberoende vänder sig till dig som har ett beroende av att spela om pengar och vill förändra detta. I behandlingen används manualen ”Fri från spelberoende” – en manual för gruppbehandling utifrån KBT och MI.

Behandlingen består av åtta gruppsessioner och kompletteras med en enskild session före gruppstart och en enskild session efter gruppavslut. Gruppsessioner sker en gång per vecka och varje session varar två timmar. Gruppen har fasta intag och bedrivs i sluten form.

Stöd till anhöriga

Vuxna anhöriga erbjuds anhörigprogram. Barn och unga erbjuds deltagande i barn- eller tonårsgrupper, NOVA.

Vad tycker deltagarna?

"Varje månad som går stärker övertygelsen om ett nyktert liv. Gruppen blir mer sammansvetsad."

Läs fler citat från deltagarna i gruppbehandlingen