Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Klagomål kring miljö- hälso och livsmedelsfrågor

Här kan du lämna klagomål kring miljö-, hälso- och livsmedelsfrågor. Det kan handla om störande verksamhet, inomhusmiljö eller bristande hantering av livsmedel.

Prata alltid med den du störs av innan du kontaktar kommunen.

Störs du i din bostad?

Om du störs av dina grannar ska du alltid prata med dem först. Om det inte hjälper kan du kontakta fastighetsägaren.

Om du störs i bostaden ska du i första hand kontakta fastighetsägaren. Om det inte hjälper kan du kontakta kommunen. För att kommunen ska kunna göra en utredning behöver vi veta vem som stör. Kommunen utreder inte vem som stör.

Störs du av djur?

Om det är ett djur som stör, som en skällande hund, ska du även anmäla det till länsstyrelsenlänk till annan webbplats. Om du störs av att det kommer katter i din trädgård eller bostad får du freda dig utan att skada djuret.

Tänk på

Anmälan ska innehålla information om vilken tid störningen sker och hur lång tid det pågår. Om det gäller eldning ska du även redovisa vindriktning och temperatur. Det kan du hitta på www.smhi.selänk till annan webbplats 

Om du gör din anmälan anonymt behöver beskrivningen av störningen vara mycket utförlig. Annars finns det risk att vi inte kan utreda klagomålet, eftersom vi inte kan kontakta dig för mer information. Du är inte anonym om du uppger du namn, telefonnummer eller e-post som anger ditt namn.

Om det saknas viktiga uppgifter i ditt ärende kommer handläggning förmodligen att ta längre tid. Dela därför med dig av så mycket information som möjligt.