Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Asfaltering av gator och vägar

Du som trafikant ska kunna cykla eller köra säkert på gator och vägar som har bra standard. Asfaltering och beläggningsarbete sker under vår, sommar och höst. Förnyelsen planeras efter budget och behov, medan hål i vägen lagas omedelbart.

Gatureparationer

Om du upptäcker så kallade potthål i vägen, som utgör en risk för människor eller fordon, så lagar vi dem så fort vi får vetskap om dem. Upptäcker du potthål är vi tacksamma om ni gör en felanmälan via vår e-tjänstlänk till annan webbplats eller kontaktar oss på telefon 035-13 70 00. Det är viktigt att uppge en exakt adress.

Beläggningsförnyelse

Gatorna och gång- och cykelvägarna inventeras årligen och därefter beslutas vilka som ska åtgärdas under säsongen. Asfalteringssäsongen inleds under våren när tjälen har gått ur marken, och varar sedan så länge vädret tillåter.

Ibland gräver en entreprenör upp en gata för att till exempel lägga ner rör eller ledningar. Den som gräver i gatan har ansvar för att ny-asfaltera. Det kan ta tid. Gruset som används som underlag måste sätta sig i ett par månader innan asfalteringen annars bildas gropar och sprickor i vägbanan.