Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Res kollektivt i Halmstad

Det är lätt att resa kollektivt i Halmstad. Hallandstrafiken ansvarar för den största delen av buss- och tågtrafiken i Halland.

 • Buss


  Stads- och regionbussarStadstrafik och regionbusstrafik i Halmstad sköts av Hallandstrafiken. Information om busstider, priser, hållplatser eller linjedragningar finns på Hallandstrafikens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Du kan också nå Hallandstrafikens kundcenter via telefon 0771-33 10 30. För mer information se hallandstrafiken.se/kontaktlänk till annan webbplats.
  Fjärrbussar
  I Halmstad stannar också fjärrbussar med ett linjenät i och utanför Sverige som inkluderar cirka 150 resmål. För mer information se www.flixbus.se länk till annan webbplats
 • Färdtjänst och riksfärdtjänst


  Personer som på grund av fysiska eller psykiska funktionshinder har väsentliga svårigheter att använda kollektivtrafiken eller att förflytta sig på egen hand har rätt till färdtjänst. Vem som har rätt att använda färdtjänsten beskrivs i färdtjänstlagen och ett tillstånd krävs för att få använda färdtjänsten.Boka färdtjänst och få mer information hos Hallandstrafikenlänk till annan webbplats
 • Tåg


  Du kan resa till och från Halmstad med tåg. Här finns både Västkustbanan, Halmstads–Nässjö järnväg och Pågatågen, Halmstad-Helsingborg.På Västkustbanan körs tågen av SJ och Öresundståg. Tågtrafiken mellan Halmstad-Nässjö är en del av Krösatågen och körs av Tågkompaniet.För information om biljetter, avgångar, förseningar med mera läs vidare på:  Halmstads centralstationDu kan också få information och köpa biljetter på Halmstads centralstation. För information om Halmstads stations öppettider, tillgänglighet med mera se Jernhusens stationsinformation.länk till annan webbplats
 • Seniorkortet


  Du som är skriven i Halmstads kommun kan från den dag du fyller 70 år resa gratis i kollektivtrafiken inom kommunen under vissa tider.

  Seniorkortet gäller inom Hallandstrafikens linjelagda kollektivtrafik i Halmstads kommun:
  Vardagar klockan 09.00–15.00. 
  Lördagar och söndagar hela trafikdygnet samt under alla helgdagar.
  Med linjelagd trafik avses stads- och regionbussarna samt Krösatågen inom Halmstads kommun.Ditt Seniorkort hämtar du i Hallandstrafikenslänk till annan webbplats kundservicebutiker. Gallerian, Storgatan 16 eller Halmstads centralstation Stationsgatan 25 mellan klockan 10.00-14.00 måndag–fredag.Seniorkortet är personligt därför måste du själv hämta ut det och uppvisa giltig legitimation, vilket du även kan behöva göra vid en kontroll ombord på bussen eller tåget. Du måste ha fyllt 70 år för att kunna få ett seniorkort.Resor du gör med Hallandstrafiken under andra tider betalar du för själv. Seniorkortet ska aldrig laddas med en kompletterande reskassa. Vill du som resenär ha en reskassa får du använda ett separat resekort för detta.Ändrade villkor från 1 maj 2020 Halmstads kommun har valt att teckna ett nytt avtal för seniorkorten i Halmstad, vilket börjar gälla 1 maj 2020. Avtalet skiljer sig från nuvarande avtal vad avser ålder och giltighetstid. För att vara berättigad till Seniorkort måste du vara 75 år eller äldre. Då reser du avgiftsfritt:
  Vardagar klockan 09.00-15.00 samt klockan 18.00-04.00
  Lördagar och söndagar, hela trafikdygnet samt under alla helgdagar.
  Seniorkortet är personligt därför måste du själv hämta ut det och uppvisa giltig legitimation, vilket du även kan behöva göra vid en kontroll ombord på bussen eller tåget.
  Du måste ha fyllt 75 år för att kunna få ett seniorkort. Resor du gör med Hallandstrafiken under andra tider betalar du för själv. Seniorkortet ska aldrig laddas med en kompletterande reskassa. Vill du som resenär ha en reskassa får du använda ett separat resekort för detta.Läs mer på Hallandstrafikenslänk till annan webbplats sida.