Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Cykelleder

I Halland finns ett antal större cykelleder, vilka alla passerar genom Halmstads kommun. Dessa är Kattegattleden, Hylteslingan, Banvallsleden och Cykelspåret Hallands inland. Halmstads kommun ansvarar för sträckor som går på kommunens cykelbanor samt för vissa sträckor där lederna går genom naturen. Förutom de stora cykellederna finns också Laxaleden och Tylösandsleden, som är kortare lokala cykelleder.

Cykelkarta

Du kan också hitta dina egna vägar att cykla med hjälp av cykelkartanPDF. Kartan finns att hämta som broschyr på Turistbyrån och Rådhuset. 

Karta över ledernas sträckninglänk till annan webbplats samt mer information om cykellederna hittar du på www.destinationhalmstad.selänk till annan webbplats 

Kattegattleden

Kattegattleden bjuder på 395 km havsnära cykling från Helsingborg i söder, hela vägen genom Halland, till Göteborg i norr. Leden är Sveriges första nationella cykelled och är väl markerad med rödvita skyltar. Turen går genom fiskelägen, förbi gårdsbutiker, caféer och konstateljéer. Den passerar några av Sveriges finaste sandstränder och avskilda badvikar. På Kattegattleden ska alla kunna cykla tryggt och säkert oavsett om du är på väg till jobbet eller är ute och njuter av naturen. För dig som kommer med färjan från Grenå finns det skyltning från färjeläget fram till Kattegattleden. Din cykeltur planerar du enkelt på www.kattegattleden.selänk till annan webbplats.

Hylteslingan

Hylteslingan är cirka 165 km lång och har både start och mål i Halmstad. Slingan följer Nissans dalgång, går in i viltrika skogar och gamla kulturmiljöer, ut via "sjöarnas rike" och tillbaka genom Simlångsdalen mot Halmstad. Leden drivs som ett samarbete mellan Hylte kommun, Halmstads kommun och Region Halland.  Mer information om Hylteslingan hittar du på www.hylteslingan.selänk till annan webbplats.

Banvallsleden

Cykelleden följer den gamla järnvägsbanken mellan Halmstad och Karlshamn i Blekinge. I Halmstads kommun går cykelleden längs samma sträcka som Hylteslingan förutom de sista kilometrarna mot gränsen till Ljungby. Från Halmstad till väg 25 öster om Simlångsdalen är leden asfalterad. Därefter går leden delvis på grus och delvis på landsväg. Svenska Cykelsällskapet ansvarar för skyltning och information. Mer information finns på www.banvallsleden.selänk till annan webbplats

Cykelspåret Hallands inland

Cykelspåret som går genom Hallands inland är totalt cirka 289 km långt. Sträckningen bjuder på en varierande terräng med skogar, ängar och sjöar. I Halland går leden endast på landsväg.

Laxaleden och Tylösandsleden

Laxaleden och Tylösandsleden är lokala cykelleder som är markerade med rödvita skyltar och passar alla som vill upptäcka smultronställen i Halmstads tätort. Lederna är ”enkelriktade” rundor och varje runda är 25 km lång. Det finns ingen specifik start- eller målpunkt, så du kan hoppa på leden där det passar dig.

Laxaleden – 25 km av östra Halmstad

Laxaleden går främst på östra sidan av Nissan och passerar bland annat Picassoparken, Stadsbiblioteket, Norre katts park, Örjans vall, Slottsmöllan, Snöstorps kyrka, Hallarna, Fyllebro och Östra stranden.

Tylösandsleden – 25 km av kustnära västra Halmstad

Tylösandsleden rör sig på västra sidan av Nissan och längs färden passerar du bland annat Halmstads slott, Tylösand, Söndrums kyrka, Galgberget, Hallandsgården och Norre katts park.

På kartorna nedan hittar du ledernas sträckning. Där finns även gpx-filer för nedladdning och som visar ledernas sträckning. Observera att du behöver en app i din smartphone som kan läsa gpx-filer och att appen bara kommer visa din position och ledens sträckning.