Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Fiske

I Halmstads kommun finns det 14 platser där du har möjlighet att fiska med fiskekort. Nio platser är fiskevårdsområden och på resterande fem platser upplåter privata markägare fiskevatten. Vanligast är att fiska efter lax, öring, abborre eller gädda och i vissa vatten regnbåge som planterats in.

Destination Halmstads webbplatslänk till annan webbplats hittar du ytterligare information om bland annat var fiskekort säljs, fiskekortspriser, vilken tid på året fiske är tillåtet mm. Nedan följer ett urval av fiskevatten i kommunen.

Nissan

I Nissan fiskar man efter lax och öring. Fisket bedrivs från Nissans mynning upp till södra Oskarström, där kraftverket är ett definitivt hinder för vandrande fisk. Den mest kända fiskeplatsen är "skafferiet" på åns östra sida nedströms Slottsmöllans vattenkraftverk. Längre upp i ån är platser som t ex taxipoolen, militärvadet och Heljarpsforsen kända fiskeplatser. Två platser är enbart öppna för flugfiske. Vid vissa platser finns speciellt anlagda parkeringsplatser i närheten av ån. Det är endast i centrum som det finns tillgång till toalett.

Fylleån

Fylleån ligger i utkanten av Halmstads södra delar och det är främst lax och öring som fiskas här. Fiske får bedrivas från mynningen till Brogårds trädgårdsstad. För parkering finns allmänna parkeringsplatser. Toaletter saknas.    

Torvsjön och Toftasjön 

Torvsjöns fiskevårdsområde omfattar Torvsjön och Toftasjön, vilka båda ligger ca 10 kilometer öster om Halmstad. Båda sjöarna ligger i friluftsområdet Skedala skog. Runt sjöarna finns vandringsleder med iordningställda grillplatser. Toalett finns vid Toftasjön. Sjöarna har inplanterad regnbåge.