Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Isanläggningar

Isbanan Strömvallen

Strömvallen är en konstfrusen isbana belägen intill Vrenningebackenlänk till annan webbplats i Oskarström, ca 17 km nordöst om Halmstad. Isbanan är mycket väderberoende och hålls öppen vid rimliga väderförhållanden. Under allmänhetens åkning är det fritt inträde.

Strömvallen öppnas upp - under förutsättningar att de allmäna råden följs

Strömvallens isbana öppnar upp för allmänhetens åkning från och med den 16 januari och för föreningar från och med den 18 januari.

Isbanan öppnas upp under förutsättnng att Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna rådlänk till annan webbplats följs.


Ordinarie öppettider allmänhetens åkning

Dag

Öppettid

Måndag 

Kl. 09.00 - 17.00

Tisdag    

Kl. 09.00 - 16.30

Onsdag  

Kl. 09.00 - 17.00

Torsdag 

Kl. 09.00 - 16.30

Fredag  

Kl. 09.00 - 17.00

Lördag   

Kl. 13.00 - 18.00

Söndag  

Kl. 13.00 - 18.00

Ordinarie öppettider gäller med reservation för vädret. Eventuella ändringar av öppettider uppdateras kontinuerligt här på webben.

Anmäl skol- och förskolebesök

Skolor, förskolor och grupper meddelar sitt besök på Strömvallens isbanna via formuläret nedan. 

Strömvallens isbana i Oskarström

Spel med klubba och puck/boll

Under allmänhetens åkning är det endast tillåtet med spel med puck/boll och klubba på ena halvan av planen, närmast omklädningsrummen, medan den andra halvan är till för fri skridskoåkning.

Skridskoboden med skridskor för utlåning till skolverksamhet.

Utlåning av skridskor för skolverksamhet på Strömvallen

För skol- och förskoleverksamhet finns det ett begränsat antal skridskor samt hjälmar att låna för skridskoåkning på Strömvallen. När du fyller i formuläret ovan meddelar du även om din klass/grupp vill ha tillgång till skidskoboden så att vaktmästarna vet om det när ni kommer. Ansvarig lärare/pedagod kvitterar på plats ut nyckel till skriskoboden av vaktmästare. Läraren/pedagogen ansvarar för att den utrustning som lånas lämnas tillbaka avtorkad och i gott skick. 

Vi har tvyärr ingen utlåning av skridskor till privatpersoner utan hänvisar till Fritidsbanken i Halmstadlänk till annan webbplats där det finns möjlighet för alla att gratis låna sport- och fritidsprylar.

Förutsättningar för att frysa is

För att vi ska kunna frysa is på Strömvallen behöver väderförutsättningarna vara att vi har under 3 plusgrader i flera dygn eller minusgrader på nätterna och max 5 plusgrader dagtid under flera dygn. Det får inte blåsa alltför mycket eftersom isläggningen då blir ojämn.

Hur vi gör is

Strömvallen består av en grusbädd i storleken av en fullstor fotbollsplan. I grusbädden ligger ledningar fyllda med en saltlösning som kyls av maskineriet inne på vår arbetsdepå.

För att bygga is måste grusbädden först mättas med vatten under tiden som maskineriet kyler ned grusbädden. Det bästa är om det regnar i ett par dagar för att sedan bli kallt. Då kan vi ta tillvara på regnet på ett effektivt sätt och samtidigt spara på vårt kommunala vatten.

Det är stor skillnad på att göra is och att underhålla befintlig is. Att underhålla befintlig is kan vi klara upp till tvåsiffriga plusgrader medan att göra is kräver förutsättningar enligt ovan.

Samtlig personal som arbetar på Strömvallen är utbildad personal.

Halmstad Arena Is

Halmstad Arena Is är en del av Halmstad Arenalänk till annan webbplats och består av två fullstora isrinkar, varav en med läktare för ca 4 000 åskådare, samt en mindre isbana. Varje dag under säsong är en av isarna öppen för allmänhetens åkning.länk till annan webbplats