Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Halmstadväggen

Halmstadväggen är Halmstads öppna konstvägg vid Halmstad Arena. Hit är alla välkomna för att måla med till exempel händer, pensel, roller eller sprejburk. Väggen är öppen dygnet runt!

Väggen är uppdelad i två sektioner för att ge utrymme till både mer erfarna målare och nybörjare. På den längre väggen välkomnar vi dem som vill lägga lite mer tid och resurser på sitt konstverk. På den kortare väggen välkomnar vi alla som vill prova på och testa sig fram. Här kan du även måla på båda sidor av väggen.

Regler

Måla inte på annat än anvisade ställen.

 • Måla inget som kan vara kränkande.
 • Ta med dig skräp, burkar och annat eller släng det i soptunnan.
 • Visa hänsyn till de som åker i skateparken och uppehåller sig i området.

Spara ditt verk med #halmstadväggen

Halmstadväggen kommer vara ett konstverk i ständig förändring. När du målar på en öppen konstvägg finns det ingen garanti för hur länge just ditt konstverk kommer finnas kvar. Dokumentera därför gärna din målning med fotografi och dela med dig under hashtaggen #halmstadväggenlänk till annan webbplats. Med tiden kommer #halmstadväggen att bli ett omfattande arkiv där alla kan se det som skapats på väggen.

Planerade aktiviteter vid Halmstadväggen

Just nu finns det inga planerade aktiviteter.

Lovaktiviteter

Det finns inga lovaktiviteter just nu.

FAQ Halmstadväggen

 • Kan jag få hjälp med att börja med graffiti?


  Ja, ungdomar 12-25 år kan vända sig till Nolltrefem eller någon av mötesplatserna för unga. Kulturförvaltningen håller workshops vid olika tillfällen för att erbjuda andra åldersgrupper möjlighet att prova på. Håll utkik efter aktiviteter på Konstkalendern
 • Finns det färg att köpa på plats?


  Nej. Ingen färg finns till försäljning vid väggen så du måste ta med dig egen. Släng överbliven färg eller ta med dig den hem igen.
 • Är sprejfärg farligt?


  Sprejfärg innehåller lösningsmedel vilket är skadligt att andas in. Det bästa är att använda gasmask, men ett dammfilter kan hjälpa till att skydda mot färgdammet. Det är lätt hänt att få färg på händerna, varför engångshandskar är minst lika viktigt som andningsskydd. Hantera tomma sprayburkar på ett ansvarsfullt sätt, som miljöfarligt avfall. Vill du, går det även att måla med icke sprejbaserade färger på Halmstadväggen.
 • Vad är det för skillnad mellan klotter och graffiti?


  Klotter är olovligt målande på någon annans egendom och är skadegörelse. Graffiti är en konstform där det oftast ligger flera timmars skissarbete bakom själva graffitimålningens utförande. Kommunen har nolltolerans mot klotter.

Felanmälan

Om du upptäcker ett fel i anslutning till Halmstadväggen kan du göra en felanmälan härlänk till annan webbplats

Djurtema på #halmstadväggen ? #streetart #kulturenspelarroll #konstihalmstad #graffiti

Ett inlägg delat av Konst i Halmstad (@konst_i_halmstad)