Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Kommande utställningar

Surrealism & film – Making the unreal real

29 maj – 5 september

 

Utställningen på Mjellby konstmuseum sätter fokus på den spännande och fruktbara relationen mellan filmen och surrealismen. Filmmediet kom att spela en avgörande roll för surrealismens utveckling – den rörliga bilden gav konstnärerna ett nytt uttryck att levandegöra sina drömlika, absurda världar på ett helt annat sätt än genom måleriet eller fotografiet. Konstformen kom också att i sin tur att påverka filmens utveckling genom att frigöra den från den traditionella berättelsen.

Utställningen lägger en historisk blick på den surrealistiska filmen, med verk från 1920-talet fram till idag. Ett särskilt filmprogram för barn erbjuds under utställningen.

Ur filmen Den andalusiska hunden av Salvador Dalí och Luis Buñuel.

Eileen Agar

25 september – 9 januari, 2022


Mjellby konstmuseum fortsätter att uppmärksamma konstnärskap från den internationella surrealistscenen. Hösten 2021 presenteras en omfattande utställning med den brittisk-argentinska avantgardekonstnären Eileen Agar (1899-1991).

Agar tillhörde den brittiska surrealistkretsen och ställde, som en av få kvinnor, ut på den internationella surrealistutställningen i London 1936. Hon var experimentell och utforskande i sitt konstnärskap och använde sig av flera olika tekniker och material för att på så sätt ge liv åt sina surrealistiska fantasier.

Utställningen visar en bred bild av Agars mångfacetterade och gränslösa konstnärskap som spänner över både kubismen och surrealismen. I hennes verk blandas det personliga med både skarp humor och samhällskritik i målningar, fotografier och objekt.

Utställningen är ett samarbete med Whitechapel Gallery, London samt Leeds museum.

Skulptur av Eileen Agar, föreställande en vindruvsklase av metall

Eileen Agar, Sculpture resembling a bunch of grapes on a plinth. Copyright: Tate