Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Ännu en Aktiv sommar för massor av barn

Efter ett noga övervägande kommer Halmstads kommun även i år att arrangera Aktiv sommar, dock anpassat efter Folkhälsomyndighetens rådande rekommendationer kring Coronaviruset och Covid-19. Aktiv sommar erbjuder i år temaläger, prova-på-läger och friluftsläger för barn och unga mellan nio och sexton år under perioden juni till augusti.

Coronapandemins utbredning har påverkat planeringen och arbetet med årets Aktiv sommar. Enligt nu gällande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och riktlinjer inom Halmstads kommun ska Aktiv sommar genomföras även i år. Beslutet har fattats gemensamt av de sex kommunala förvaltningar som tillsammans planerar och genomför Aktiv sommar. Beslutet bygger på att kommunen förutom ansvaret för samhällsviktig verksamhet, även behöver säkerställa att samhället fungerar så normalt som möjligt.

– Genom Aktiv sommar får barn något meningsfullt att göra. Träffa kompisar, röra på sig och vara kreativa, samtidigt som personalen ser till att det sker med bra rutiner för att undvika smittspridning både ute och inne, säger Henrik Wagersten som är enhetschef för Centrala barn- och elevhälsan i Halmstads kommun.

Läger med olika inriktning

Precis som tidigare är det många olika temaläger, prova-på-läger och friluftsläger som kombinerar kreativt skapande och rörelse. Sammanlagt rör det sig om 30 läger under perioden mellan den 15 juni och 14 augusti och det går att anmäla sig från och med den 13 april till den 3 maj.

Arbetet med att säkerställa att sommarens läger genomförs på ett så säkert sätt som möjligt kommer att pågå kontinuerligt och anpassas löpande efter rådande rekommendationer.

– I dagsläget har vi bland annat justerat antalet lägerplatser, tagit bort övernattningar och planerat för ökade utomhusaktiviteter. Vi förbereder också extra utbildningsinsatser för sommarens personal kring hur man minskar smittspridning, säger Jeanette Winberg som är avdelningschef kulturförvaltningen i Halmstads kommun.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar minskad gruppstorlek, att aktiviteter förläggs utomhus och att gruppdeltagare håller avstånd och undviker närkontakt.

– Aktiv sommar följer dessa rekommendationer. Vi kommer dessutom att städa och rengöra ytor och redskap oftare, förklarar Birgitta Reenbom som är verksamhetschef på Medicinsk elevhälsa i Halmstads kommun.

Aktiv sommar anordnas av Halmstads kommun (Kulturförvaltningen, Teknik- och Fritidsförvaltningen, Socialförvaltningen, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utbildningsförvaltningen och Servicekontoret) tillsammans med en mängd föreningar och kulturutövare. Kulturförvaltningens personal arbetar på samtliga läger. I projektet ingår också konceptet Unga leder unga. Ytterligare ett antal ungdomar involveras genom Sommarkraft.