Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Ett upplyst Halmstad årets tema på Ljusfesten

Ett upplyst Halmstad är temat på årets Ljusfest. Från Österbro och Järnvägbron med Nissan i centrum blir det under julskyltningssöndagen (29/11) fokus på oroligheterna i världen och det stora flyktingmottagandet som görs av länder, kommuner, städer och människor i vår del av världen.

– Ett upplyst Halmstad ska vara en motvikt till den förtvivlade stämning och hjälplöshet som många människor upplever när det kommer till världsläget. Det handlar om ett sätt att visa att Halmstad bryr sig om och uppmärksammar världens skeenden och att sprida framtidstro, trygghet och kärlek till alla och att kommunicera en positiv känsla till de som besöker eventet, säger projektledaren Rickard Bengtsson. Detta nås genom att man kommer att arbeta med varma färger, lugna växlingar och interaktiva ljussättningar som involverar och aktiverar besökarna. Man arbetar med ljussättning i den stora skalan med att skapa vackra och intressanta blickfång men också med ljus i den lilla skalan nära människan för att skapa rum med mer intim och trygg känsla.

Nissan med lyktor
Just nu pågår planeringen kring allting vad som ska hända under Ljusfesten. I dagsläget är tre konstnärer klara för installation på tre platser: Agneta Göthesson kommer installera verket ”HOPP” på tornet på Torntorget, Thomas Frisk med verket ”Ljusrum” under Stadsbiblioteket vid Nissan och Magnus Lundberg med skulpturen ”TORSO” i Filtparken. Både konst och ljusinstallationerna kommer finnas på plats hela december. Invigning kommer ske i Kapsylparken med kör beståenda av nyanlända tillsammans med medlemmar av lokala körer, människor kommer uppmanas att samlas runt Nissan med lyktor. 
– Vi kommer också ha aktiviteter inomhus på Stadsbiblioteket, Halmstads Teater och Nolltrefem. Där kommer det b.la. finnas språkcaféer, insamlingar, berättelser, designmarknad och hantverk, konst, musik och dans som på olika vis anknyter till vårt fokus, berättar Rickard Bengtsson.

Ljusfesten görs i samarbete med bl. a HEM, Destination Halmstad, HFAB, Trygg Hansa, HSB och Hotell Tylösand

Ljusfesten på Halmstad kommuns webbplatslänk till annan webbplats

Kontakt
Rickard Bengtsson, projektledare
Tfn: 0767-64 95 99. E-post: rickard.bengtsson@halmstad.se