Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Nycirkus för hela slanten

Med kulturen som ingång och sammanhållande kraft arrangeras i Halmstads
kommun den 14-18 oktober fyra dagar ”Cirkus!”. De två första dagarna,
onsdagen och torsdagen, kommer främst att rikta sig till våra nyanlända
på asylboendena. Lördagen och söndagen innebär cirkus för precis alla på
Halmstads Teater.

Halsbrytande akrobatik och häftig musik. Spännande berättelser om att övervinna rädslor och hinder. Den samtida cirkusen är en perfekt konstform som når över språk, ålders- och kulturgränser. Här står inte ordet och det verbala i centrum utan det fysiska. Det som går rakt in i magen på oss allihopa. Med detta som utgångspunkt arrangeras i fyra dagar ”Cirkus!” i Halmstad den 14-18 oktober. De två första dagarna, onsdagen och torsdagen vänder sig till våra nyanlända på asylboendena. Lördagen och söndagen innebär cirkus på Halmstads Teater länk till annan webbplatsför precis alla! Cirkus är ett av många sätt där kulturförvaltningen och kommunen använder kulturen som ingång och sammanhållande kraft för ett inkluderande Halmstad.

Halsbrytande akrobatik

Under de inledande dagarna arrangeras särskilda aktiviteter för de nyanlända vid Halmstads asylboenden och vid några tillfällen går bussar in till stan för stadsvandring med guide från Halmstads konstmuseum. Aktiviteterna innebär bl.a. besök från Clowner utan gränser och musik med riksspelemännen Ninni och Leif Carr. Till helgen blir det familjeföreställningar för alla - verkligen alla - på Halmstads Teater. Under lördagen visas halsbrytande akrobatik och jongleringskonst i föreställningen ”The land of the happy” medden finska cirkusgruppen Sirkus Aikamoinen.
– Då hoppas vi att teatersalongens 900 platser fylls av en härlig blandning av unga som gamla, infödda som nyanlända, säger Christina Henriksson, barnkultursekreterare. Söndagen präglas av föreställningar i mindre format och möjlighet att prova på olika cirkusdiscipliner. Med inspiration från fyra kulturer – Sverige, Belgien, Mali och Chile – gör gruppen Los Errantes en nyskapande saga om att övervinna rädslor och hinder. Cirkus! avslutas med en fartfylld picknickshow med parakrobaterna och cirkuspedagogerna Peter Larsson och Carolina Lennryd.

Programmet för ”Cirkus!” hittar du här

Kontakt

Christina Henriksson, barnkultursekreterare
Tel: 035-13 71 77, 076-13 33 597. E-post: christina.henriksson@halmstad.se

Lena Engström, kulturstrateg
Tel: 070-699 98 21. E-post: lena.engstrom@halmstad.se