Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Lekplatser

I Halmstad finns många olika typer av lekplatser som passar för barn i olika åldrar. Merparten av lekplatserna ligger i bostadsområden men vi har också ett antal större lekplatser som kan fungera som utflyktsmål. Flera lekplatser har belysning, grill- och sittplatser.

Nedan hittar du samtliga lekplatser på allmän platsmark i kommunen.

Urval av populära lekplatser i Halmstad

 • Norre katts lekplats


  Norre katts lekplats
  Den stora och populära lekplatsen i Norre katts park renoverades 2020 till en djungellekplats. Här kan du som besökare bland annat klättra upp i ett nästan nio meter högt klättertorn, åka tubrutschkana, gunga, hoppa studsmatta, åka karusell, leka i små hyddor eller klättra på djurskulpturer i form av apor, krokodiler, sköldpaddor och papegojor. Här finns något för de flesta och möjligheter att roa sig länge!Tillgänglighet:
  Parkering 30 meter
  Toalett 410 meter, handikappanpassat, betaltoa
  Belysning
  Sittplats

 • Noaks arks lekplats


  Noaks arks lekplats
  I Anderbergsparken finns en temalekplats med temat Noaks ark. Lekplatsen är upplyst kvällstid och är delvis tillgänglighetsanpassad.I skogspartiet intill temalekplatsen finns en mer naturlik lekplats uppbyggd av stockar, sten och rep med mycket klätterlek. I anslutning till spontanidrottsplatsen finns en modern lekutrustning i form av en motorikbana. Parkering är möjlig utmed hela Andersbergsringen samt Andersbergs centrum. Bänkar, bord och grillplats finns i anslutning till lekplatsen.Här finns även:
  • Bänkar och bord
  • Grillplats
  • Belysning

 • Kursgårdsvägen, Nissaström  Passa på att göra en utflykt till en av Halmstad kommuns nordligaste lekplatser på Kursgårdsvägen i Nissaström. Lekplatsen är totalupprustad 2017. Här finns klätterställning och lekhus av knasiga, stora och färgglada pennor, och små svampar att balansera på. Det finns även rutschkana och gungor på platsen.Tillgänglighet:
  Parkering 10 meter (utmed gata)
  Belysning
  Sittplats

 • Folkets park, Furet  Lekplatsen är totalupprustad 2016. I en trevlig och lugn miljö finns det möjlighet för härlig lek. Här finns ett litet tåg att leka i, och dessutom sandlåda, klätterlek, balanslek, ruschkana, gungor och studsmatta för stunder av glädje och lek.Tillgänglighet:
  Parkering 230 meter
  Belysning
  Sittplats

 • Fysiklekplatsen, Oskarström  Lekplatsen vid Odengatan/Viktoriagatan i Oskarström är byggd 2016. Här kan man utforska fysikens och matematikens lagar och samtidigt ha roligt och leka. Här finns det gott om lekmöjligheter och sittplatser. Här finns olika sorters gungor, klätterställning, karusell, sandlek och studsmattor. Gummiunderlaget gör platsen lättillgänglig och här finns också flera lekredskap som kan passa barn med olika funktionsvariationer. Konstverket av solsystemet på gångbanan är gjord av Minna Svensson.Tillgänglighet:
  Parkering 140 meter
  Belysning
  Sittplats
  Tillgängligt underlag (konstgräs/gummi)

 • Aktivitetsyta, Bäckagård  Den nya kombinerade aktivitetsytan vid Penngränd i Bäckagård är nybyggd 2017. Här finns pannabur, basketkorgar och pingisbord för att kunna utöva olika bollsporter. Här finns även linbana och gunga. Den härliga färgkombinationen av svart, orange, rosa och lila tillsammans med den stora sittytan målad med graffiti ger platsen sin färgstarka karaktär och är en trevlig plats för umgänge och rörelse.Tillgänglighet:
  Parkering 60 meter
  Belysning
  Sittplats
  Tillgängligt underlag (konstgräs/gummi)

 • HFAB:s lekplats på Vallås  Lekplatsen på Tynavägen på Vallås är en av Halmstads mest populära lekplatser. Här finns allt från gungor och klätterställningar till studsmattor och vattenbana, allt i ett söderhavstema. Lekplatsen ägs och drivs av Halmstads Fastighets ABlänk till annan webbplats.Tillgänglighet:
  Parkering 80 meter
  Belysning
  Sittplats
  Tillgängligt underlag (konstgräs/gummi)

 • Lekplatsen på Albinsro  Lek och lär om historia! Platsens gamla historia har inspirerat utformningen av den här lekplatsen på Gryningsvägen i Albinsro. Det har påträffats många arkeologiska fynd i området och därför har lekplatsen fått ett historiskt tema - bronsåldern. Lekplatsens utrustning är av trä, på lekplatsen finns det spännande hällristningar och runtomkring platsen finns växtlighet som gör platsen till ett trevligt utflyktsmål. Informationstavlan för barnen ger information kring livet på bronsåldern och det stötdämpande fallskyddsgummit gör leken mer tillgänglig. Här finns hinderbana, gungor, klätterställning, rutschkana och sandlåda.
  Tillgänglighet:
  Parkering 170 meter (utmed gata)
  Belysning
  Sittplats
  Tillgängligt underlag (konstgräs/gummi)

 • Tallviks lekplats


  Tallviks lekplats
  Den här populära lekplatsen ligger utmed Prins Bertils stig i slutet på Långenäsvägen i Stenhuggeriet. Lekplatsen invigdes i juni 2012 och består av två delar med varsitt tema. På den öppna delen har lekplatsen inspirerats av havet och där består underlaget av gjuten gummimatta i olika färger istället för traditionell sand. Underlaget är tillgänglighetsanpassat eftersom det gör det enklare för alla att kunna nå och nyttja lekplatsen. Där finns gungor, klätterställning och en stor båt med många lekmöjligheter. Lekplatsens skogstema hittas inne bland tallarna där det finns en hinderbana med lekutrustning av naturmaterial, perfekt för att träna sin balans och motorik. I anslutning till lekplatsen finns gott om bord, sittplatser och även ett utegym.Tillgänglighet:
  Parkering 160 meter (utmed gata)
  Belysning
  Sittplats
  Tillgängligt underlag (konstgräs/gummi)

 • Sagoängens lekplats


  Sagoängens lekplats
  Sagoängen vid Stendahlsvägen på Galgberget är en plats för lek som byggts med inspiration från naturen med gott om klätterträd. Här finns också en traditionell lekplats med bland annat klätterställningar, gungor och karusell. För att lätt ta sig ut på Galgberget och vidare till Sagoängen finns en tillgänglighetsanpassad gångväg via Lasarettsrampen. Bänkar, bord, offentlig toalett, grillplats och parkering finns i anslutning till lekplatsen.Tillgänglighet:
  Parkering 30 meter
  Toalett 50 meter, handikappanpassat
  Sittplats

Upprustningar

Vi arbetar aktivt för att förnya och förbättra våra lekplatser med fokus på kvalité och säkerhet. Hösten 2020 kommer lekplatsen i Norre katts park att rustas upp. Dessutom har ett flertal sandytor på befintliga lekplatser fått ny sand för att avhjälpa säkerhetsbrister.

Lekredskap med säkerhetsbrister monteras bort

Det finns ett 50-tal lekplatser i kommunen som har lekredskap med säkerhetsbrister. Oftast är det bara en eller två lekredskap i området som inte håller godkänd kvalitet. Lekredskapen med säkerhetsbrister kommer att spärras av eller monteras bort under hösten 2019. Övriga lekredskap på lekplatserna kan användas som vanligt.

Halmstads kommun sätter upp informationsskyltar på de lekplatser som har säkerhetsbrister.

Lista över säkerhetsbristerna på respektive lekplats.PDF