Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Trängsel på restauranger, i affärer och allmänna platser

För att undvika spridning av coronaviruset har myndigheterna kommit med förbud för offentliga tillställningar och sammankomster på mer än 50 personer samt rekommendationer kring trängsel.

Trängsel på restauranger, uteserveringar, cafeer och barer

Kommunens bygg- och miljöförvaltning har ansvar för att kontrollera så att restauranger, uteserveringar, cafeer och barer ser till att gästerna håller avstånd. Här anmäler du trängsel på restauranger.

I restauranger med bordsservering gäller inte 50-personersregeln utan en lokal som är stor nog för att kunna hålla en meters avstånd får ta in det antal gäster som ryms. Har du klagomål på att det är mindre än 1 meter mellan sällskap på dansgolvet eller mellan borden görs detta till kommunens hälsoskyddsavdelning.


Maximalt 50 personer på sammankomster och tillställningar

När en verksamhet bryter mot 50-personersregeln ska du kontakta polisenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Polisen har möjlighet att upplösa en sammankomst eller tillställning. Det kan till exempel vara teaterföreställningar, demonstrationer och nöjes- eller idrottsevenemang. På polisen webbsida hittar du mer information.länk till annan webbplats

De verksamheter som har danstillstånd från polisen, får ha dansgolv där maximalt 50 personer får vistas samtidigt. Det ska vara en meter mellan sällskapen på dansgolvet och det är upp till verksamheten själva att se till att detta följs.


Affärer/butiker eller andra offentliga platser

Vill du lämna en synpunkt om trängsel i affärer/butiker, stränder eller på andra offentliga platser kan du göra det i enkäten nedan. Observera att kommunen inte gör tillsyn eller åtgärder vad gäller trängsel på dessa platser. Statistiken är dock viktig och används som underlag för nationella beslut.

Jag vill anmäla trängsel på/i: * (obligatorisk)
Jag vill anmäla trängsel på/i: